Zeebaarszwerver kennisdocumenten met informatie over zeebaars en kabeljauw en gul

Kennisdocumenten voor
zeebaars en kabeljauw

Het internet brengt allerlei informatie dichter bij bij de mensen. Een simpele vraag aan Google of andere internetzoekmachine levert een grote hoeveelheid aan informatie op. Een klein gedeelte van deze informatie is relevant aan de vraag die we eerder aan Google stelde.

Ik maak op deze pagina een selectie van, voor ons zeevissers, relevante informatie aangaande de zeevissen zeebaars en kabeljauw(gul).

Kennisdocument Zeebaars

Imares heeft een website die ik regelmatig bezoek. Dit jaar is als onderdeel van de kenniskringvisserij een kennisdocument over de zeebaars gepubliceerd.

zeebaars een sterke zeevis uit de Noordzee Zeebaars is nog een relatief nieuwe vis in de Noordzeevisserij. Dit document staat boordevol informatie. Opvallend aan dit document is dat er veel naar de vissers is geluisterd tijdens het samenstellen van het kennisdocument voor zeebaars.

Klik op de zeebaarstekening om het document te lezen.
\Klik

Gaat de kabeljauw overleven?

Zeeinzicht.nl is een mooie website boordevol informatie over zaken die "zeewaardig" zijn.

Is kabeljauw een uitstervende vis in de Noordzee Over de kabeljauw is een onderzoeksresultaat gepubliceerd dat gerust schokkend genoemd mag worden. Op de nieuwspagina heb ik al eerder verwezen naar een ander onderzoek aangaande de evolutionaire veranderingen die plaats hebben gevonden bij de kabeljauwen onder druk van de visserij.

Klik op de kabeljauw hieronder voor meer informatie.
\Klik


. . . Zeebaarszwerver . . . Zeebaarszwerver vissen op de Noordzee op zeebaars gul en kabeljauw